(MRp) Olivia Argeta

21.03.2014 20:28

Jméno: Olivia Argeta, „Olive“

Narozena: 5. května 1979; tj. 37 let

Rasa: půlmarronka

Podoba:

Olivia je neskutečně krásná žena a zatraceně dobře to ví.

Půvabnou, dokonale symetrickou tvář s aristokratickými rysy lemují dlouhé, jemně zvlněné vlasy kaštanové barvy s odlesky jakoby do ruda. Je to její přírodní barva; Olive považuje jakékoliv barvení, byť pomocí magie, za smrtelný hřích. Stejně výrazné jako její vlasy je i její obočí, které se v mírném oblouku klene nad párem hnědých očí, které připomínají velmi tmavý jantar. Aby jim Olive dodala svůdnost a podmanivý výraz, často si oči líčí – většinou hnědými stíny, černou tužkou a řasenkou.

Útlý Oliviin nos je takovýhle skutečně od přírody, ne, Olive opravdu není poskvrněna dotekem skalpelu plastického chirurga nebo dalfonského mága (i když takových ve svém životě potkala dost).

Plné, karmínově rudé rty jen vypovídají o Oliviině vášnivosti a prudkosti, s níž se vrhá do života. Vždy jsou dokonale nalíčené a mírně zvýrazněné leskem. Olive o sebe velmi dbá, je hrdá na svou krásu.

Olivia má výrazně ženskou postavu; plná, oblá ňadra, štíhlý pas, poměrně široké boky a velmi dlouhé štíhlé nohy (vždy dokonale oholené, pokud by to někoho zajímalo). Její pleť je vždy lehce opálená, jen mírně, maloučko, na to si Olive dává pozor. Považuje své tělo za svůj největší triumf a svou největší zbraň, takže se o něj pečlivě stará.

Obléká se provokativně, ale elegantně, nikdy nepůsobí lacině nebo příliš vyzývavě. Je zvyklá na luxus, v levném oblečení ji téměř nemůžete zastihnout. Pokud tedy nechce být nepoznána.

 

Povaha:

Olive je sebevědomá, cílevědomá a ctižádostivá žena, která se vždycky dokáže dostat přesně tam, kam chce. Umí se výborně přetvařovat; nikdy nedává najevo, co doopravdy cítí, což jí mnohokrát zachránilo život. Herecká škola, jíž v mládí prošla, jí pomohla toto umění vypilovat k naprosté dokonalosti.

Snad díky marronské krvi, jež jí koluje v žilách, je také velmi vášnivá, silně prožívá emoce a dokáže se neuvěřitelně dobře mstít – především svým ostrým jazykem. Olivia velice dobře ví, co má kdy říct, aby daného člověka/tvora vyvedla z míry.

Olive je také velmi všímavá a chytrá, ráda objevuje to, co je skryté – především na lidské povaze. Dokud studovala, s učením neměla absolutně žádný problém, a to i přesto, že často místo studia trávila čas… mnohem zajímavějšími činnostmi. Má fotografickou paměť, což jí dost pomáhá při učení textů divadelních her.

Ve skrytu duše je Olivia v podstatě dobrý člověk. Záleží jí na těch, které považuje za své blízké, a vědomě by nikdy nikomu neublížila – pokud by si to ovšem nějakým způsobem nezasloužil. O životě už nemá iluze; nečeká na prince na bílém koni a jde jí jen o jedinou věc – přežít.

 

Historie:

Olivia se narodila v malé vesničce na jihu Francie, kam se její rodiče nedlouho předtím přestěhovali. Její matka, horkokrevná čistá marronka, tento kraj nesmírně milovala, protože jí připomínal místo, odkud sama pocházela, nicméně Olivia ho začala už brzy v mládí nesnášet, jelikož tam byla dle jejího názoru příšerná nuda. V jedenácti letech nastoupila do Krásnohůlek, odkud se do rodné vísky už nevrátila – rodičům poslala jen krátký list, v němž popisovala, čím se hodlá stát, přestala používat francouzské příjmení Bornadette, která měla po otci, a stala se Olivií Argetou – pravou dcerou své matky, již neskutečně zbožňovala, ač nechápala její lásku k obyčejnému životu, který ona nemohla vystát.

V Paříži se Olivia brzy stala díky svému přirozenému talentu uznávanou herečkou. Při herecké praxi se také seznámila s mladým Romulem Blackem, jemuž se stala múzou a učitelkou… v mnoha směrech. Byla jeho první skutečnou láskou, ač to sama sotva věděla – a právě díky ní se Romulus naučil sbalit všechno, co má sukni a pod ní oholené nohy.

Nicméně Olive s Romulem nezůstala; byla příliš nespoutaná na to, aby se chtěla vázat, ač se jí mladík s uhrančivýma očima velmi zamlouval. Utekla mu; a po mnoho peripetiích se zapletla do války s Voldemortem, která ji dostala tam, kde je nyní.

Olivia se díky svému umění přetvářky stala dvojitou agentkou, o níž dosud nikdo neví, na kterou stranu vlastně patřila. Po porážce Voldemorta se Olive přidala k vítězům – čímž naštvala několik poražených. Těch živých, samozřejmě. Voldemortovi už její zrada byla celkem u… vápenně bílého pozadí.

Olivia nikdy neměla problém dát v oběť své tělo – pokud ovšem nepřišlo nějak k úhoně. Právě kvůli tomu, že většinu války strávila v posteli na střídačku s přívrženci jedné nebo druhé strany, má teď tolik potíží.

Od roku devadesát sedm se Olive různě ukrývá a shání mocné přátele, kteří by ji mohli ukrýt před mocnějšími nepřáteli, kteří se nesmířili s tím, že jim už její půvabná tělesná schránka (případně vzpomínky, vzácné artefakty a důležité dokumenty, které jim Olive ukradla) nepatří. Když byla naposledy odhalena, málem ji to stálo život – a proto se rozhodla k zoufalému činu.

Kde nejlépe se ukryje před nepřáteli z války, než v další válce?

Olivia se dlouho rozmýšlela, zda se vydat k dalfonům (s jejich králem má... hmm… blízké vztahy), nebo k dorajům, kde zná… hmm, zná jednu z velitelek odboje. Nakonec shodou okolností skončila uprostřed řeky Rose, v Roseriveru, který má momentálně pod taktovkou její dávný známý, Romulus Black.

 

Rodina:

Daenera Argeta – Oliviina matka, čistokrevná marronka, která se kvůli lásce k lidskému muži vzdala všeho, co měla, a vydala se s ním do světa lidí. Olive ji vždy neskutečně obdivovala pro její nespoutanou povahu, kterou po ní částečně zdědila. Částečně. Odkud se bere ten zbytek, to nikdo neví.

Leonard Bornadette – Oliviin otec, člověk, v mládí velký dobrodruh. Při jedné ze svých cest potkal Daeneru a natolik se do ní zbláznil, že požádal jejího otce ruku. Jelikož zapomněl dodat, že jde o ruku Daenery, a ne otcovu, málem byl rozzuřenými marrony zabit. Ale Daenerea se za něj postavil a odešla s ním – a později mu dala nádhernou dceru, jeho milovanou Olive. Olivia má svého otce velmi ráda, ale už se s ním dlouho neviděla, stejně jako s matkou.

Oba její rodiče jsou už dávno přesvědčeni, že je jejich dcera po smrti. 

 

Schopnosti:

Olivia je, jak už bylo řečeno, výbornou herečkou. Kouzla jí moc nejdou, je spíše teoretického zaměření, o magií ví všechno, ale není zrovna dvakrát silná. Umí dobře plavat, což už ji mnohokrát zachránilo, a stejně dobře běhá - Olive má opravdu výbornou fyzičku. Vzhledem k tomu, že je částečně marronského původu, umí číst emoce, což jí značně pomáhalo v době, kdy byla agentkou, a ne jen tehdy.